Ursitoarele moderne

Pe vremuri se spunea ca dupa cum prevestesc ursitoarele ca va fi viata celui abia nascut, asa se vor tese si firele vietii lui. Acum, ursita a devenit ceva simbolic dar care, asemenea multor obiceiuri s-a pastrat si ofera tuturor celor prezenti darul unor frumoase amintiri iar celui mic un simbol al unei vieti pline de frumos si bunatate.
Astazi, tot mai multa lume stie ca ursitoarele sunt 3 surori care ursesc doar lucruri bune fiecarui nou-nascut. O data pe an,  mai exact de Rusalii, cele 9 surori de intalnesc si petrec o intreaga noapte, dansand si cantand de bucurie ca s-au vazut.  Iar povestea spune ca toate surorile se leaga intr-o hora magica in acea noapte, dansand  pe pamant  si in aer, fara ca nimeni sa le vada.
Toate aceste traditii s-au pastrat chiar si in lumea noastra moderna insa lucrurile au mai evoluat iar chemarea ursitoarelor nu mai este chiar asa de dificila. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti mana pe telefon si sa faceti un apel. Cele trei tinere ursitoare vor aduce daruri multe si pline de insemnatate: tamaie, aghiasma, orez, grau si altele asemenea care in traditia populara romaneasca si nu numai, semnifica daruri de bunatate, frumusete si prosperitate.

Daca nu ma credeti, uitati-va aici pe zanesiursitoare.ro si puteti vedea si voi cum ursitoarele raspund  fara intarziere chemarii facute si vin din palatul lor magic unde locuiesc acolo sus in nori. Pentru ele nici o petrecere de botez nu este straina iar trasura cu cai inaripati le va duce oriunde le vei chema.
Acum puteti cu adevarat sa transformati petrecerea de botez a celui mic intr-o aventura magica intr-o tara a basmelor si povestilor.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire